Práce se systémem je snadná. Obsluha kuchyně určuje nabídku pomocí programu Job Abacus Pro. Na objednávkovém PC, terminálu TEGGA, on-line nebo v smartphonu si zaměstnanci objednají jídla z nadefinovaných jídelních lístků. Při výdeji se přihlásí svojí identifikační kartou, případně otiskem prstu a na displeji se zobrazí číslo objednaného jídla anebo na obrazovce popis jídla.
Funkce programu
Jídelny
možnost určit více výdejových míst a výdejových úseků v dané jídelně (snídaně, obědy, večeře, …)
Jídelní lístky
umožňují sestavit jídelní lístky pro jednotlivé jídelny a jednotlivé výdejové úseky
Jídla
umožňumožňuje určit druhy jídel pro danou jídelnu a sekci jídla (hlavní jídla, polévky, předkrmy, moučníky, …)
Šablony
lze nastavit několik druhů jídel v jednotlivých sekcích (hlavní jídlo: menu 1, menu 2; polévka: polévka 1, polévka 2)
Kategorie strávníků
definice několika druhů strávníků bude stravovací systém využívat (zaměstnanci, rodinní příslušníci, návštěvy, …)
Účty strávníků
poskytuje přehled o transakcích a objednávkách zaměstnanců a rozhraní pro správu strávníků
Nastavení kategorií strávníků
pro každou kategorii lze provést nastavení parametrů, jako např. povolení/zakázání objednávání a odběru stravy, dotace stravy apod.
Výdejové úseky
definuje časy výdeje a objednávání jednotlivých výdejových úseků
Technické zařízení
Hardware: Snímač výdejního místa může být bezkontaktní 125 kHz, 13,5MHz (Mifare) nebo kontaktní s Dallas čipy, řídící jednotka s komunikací RS485 nebo Ethernetem, displej, snímač výdeje stravy, tlačítko výdeje stravy, objednávkové PC, objednávkový stojan. Součástí harware jsou též identifikační čipy (klíčenky) – Dallas, bezkontaktní či Mifare.